3D Akadémia | Iskolai 3D nyomtatás
Iskolai 3D nyomtatás blog, közösség és forrásgyűjtemény.
iskola, általános iskola, középiskola, 3d oktatás, 3d nyomtatás, egyetem, 3d technológia, 3d technológiai oktatás
5483303
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5483303,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Együtt alakítjuk az iskolai 3D nyomtatás jövőjét!

A 3DTECH az iskolákban program 2015. őszén indult a ’MakerBot a tanteremben’ iskolai 3D nyomtató pályázat szervezésének megkezdésével. A 11 elnyerhető gépért összesen 413 iskola jelentkezett, bizonyítva ezzel, hogy a 3D nyomtatás jelentősége, lehetőségei és alkalmazási területei jól ismertek és vonzóak a diákok és a pedagógusok számára egyaránt. Június elsejével a FreeDee Printing Solutions-höz újabb két magyar vállalkozás, a CraftUnique és a Leopoly is csatlakozott a 3DTECH az Iskolákban programhoz. Ezzel egy időben a CraftUnique felajánlásaként újabb 10 iskolát juttatott 3D nyomtatóhoz a kezdeményezés.

A nyertes intézményekkel és más iskolai partnereinkkel együtt frissítjük ezt az oldalt és gyűjtjük az ötleteket a később becsatlakozóknak. A cél folyamatosan megosztani a 3D nyomtatás iskolai felhasználásával kapcsolatos tapasztalatokat, élményeket, és alkalmazási területeket, hogy, amikor eljön az ideje, bármely oktatási intézmény rendelkezésére álljon a tudásanyag és ötlettár a 3D nyomtatás beillesztéséhez a tanítás színes mindennapjaiba.

Szívesen mesélne az Ön oktatási intézményének munkájáról a 3DTech az iskolákban blogon?

Írjon nekünk a [email protected] e-mail címre, és mi örömmel megosztjuk a tapasztalatait!

A 3D nyomtatóval felszerelt magyarországi iskolák térképe

Még nincs fent a térképen? Írjon nekünk a [email protected] e-mail címen és bejelöljük az Ön intézményét is!

Rendszeres hírlevélben számolunk be a program előre haladtáról, a 3D nyomtatás iskolai felhasználásának példáiról, pályázati lehetőségekről és nemzetközi hírekről is.
Szponzoráljon Ön is egy iskolát!

A 3DTECH AZ ISKOLÁKBAN program célja, hogy a 21. század egyik legígéretesebb innovációját, a 3D nyomtatást meghonosítsa a magyar közoktatásban. A kezdeményezéshez csatlakozó vállalkozások már 21 intézményt ajándékoztak meg országszerte a 3D nyomtatás lehetőségével.
A szponzori lehetőségekről érdeklődjön a [email protected] e-mail címen!

A program eddigi támogatói:

A 3D nyomtatásba való befektetéssel is a gyerekek sikeres egyetemi jövőjét szeretnénk elősegíteni. Emellett spórolunk is az iskolának, mivel a 3D nyomtatóinkkal olyan szemléltető eszközöket nyomtatunk, amelyeknek a bolti ára több tízezres nagyságrendű lehet, viszont mi párszáz forint anyagköltséggel állítjuk elő őket.

- Kerezsi Béla igazgató, Kisvárdai Szent László Középiskola

A XXI. században szálfűrésszel bíbelődünk, és papírmunkákat kasírozunk. Ezt is kedvelik a tanulók, mert szeretik a manuális tevékenységet, közben azonban nem ismerik meg azt, és nem is hallanak arról, ami rájuk vár.

- Egy pályázó intézmény

Az anyanyelvi kommunikáció fejlesztése során a diákok által tervezett és nyomtatott figurák segítségével gyakorolhatják a történetmesélést szóban, majd digitalizálva. Természetismeret órán emberi szerveket, humán torzót, növényi és állati sejteket, állatok és növények modelljeit készítenénk el projektnap keretében, illetve a Föld modelljét,a naprendszert, fogaskerekeket, egyszerű gépek makettjeit, molekulák modelljeit terveznénk és nyomtatnánk ki. Matematikából szintén projekt keretében készülnének el a különböző testek, amelyeket kisebb egységekben nyomtatnánk, hogy a térhálójuk is kirakható legyen.

- Nemes-Nagy Katalin Erika, Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakiskolája

Nagyszerű, számunkra eddig elképzelhetetlen lehetőségek nyílnak meg, melyekről eddig csak álmodozhattunk.

- A Kecskeméti Katona József Gimnázium tantestületének vállalkozó szellemű pedagógusai

A diákok körében nagyon nagy újdonság a 3D nyomtatás, barátaimmal sokat járunk össze, eddig mindent elolvastunk és folyamatosan tanuljuk, amit a témáról elméletben tudni lehet. Saját zsebpénzemet eddig rendszeresen 3D nyomtatásra költöttem, születésnapi ajándékba is 3D nyomtatás tanfolyamot kaptam. Szívesen és örömmel közreműködnék tanáraim felügyeletével az új 3D nyomtató működtetésében és gondozásában is.

- Hajdú Gergely, tanuló, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium

Kedvezményes nyomtatószál rendelés kizárólag iskoláknak!

ebook

MakerBot in the Classroom 3D nyomtatás és modellezés tankönyv letöltése

Név*:


Email cím*:


A tankönyv letöltésével együtt feliratkozom a Freedee 3DTECH AZ ISKOLÁKBAN, oktatási témájú hírlevelekre.*


captcha


Ingyenes 3D modellező szoftverek és weboldalak

 

Hasznos linkek