Online visszanézhető szakmai előadás: Az additív gyártástechnológiák helye a különböző gyártási eljárások között és a gyártófolyamatok optimalizálása 3D nyomtatással

Szakmai előadást szerveztünk a 2016-os Ipar Napjai kiállítás pénteki napjára az ipar 4.0 jegyében. A prezentáció során elhelyeztük az additív gyártástechnológiákat a létező gyártói folyamatok között, példákkal illusztráltuk a 3D nyomtatás és gyors prototípusgyártás megfelelő felhasználási területeit, valamint bemutattuk, hogyan lehetséges az üzemi folyamatokat fejleszteni 3D nyomtatással.

Napjaink egyik legnagyobb potenciállal rendelkező gyártástechnológiája a 3D nyomtatás, amely több fronton teheti hatékonyabbá egy gyártósor működését a kisszériás sorozatgyártástól a gyártófolyamatok fejlesztésén és egyedi gyártóalkatrészek létrehozásán át a más technológiákkal való összekapcsolásán keresztül. A FreeDee tavaly nyitotta meg Magyarország első additív gyártásra specializált oktatási stúdióját, a 3D Akadémiát. A 3D Akadémia vezetője, Szabó Péter a gyártófolyamatok 3D nyomtatáson keresztüli optimalizálását helyezte prezentációja középpontjába és illusztrálta valós, gyakorlati, hazai példákkal. A műszaki elvárásoknak megfelelő műanyag alapanyagok világába Dr. Bodnár Zsolt (Philament) engedett betekintést. A technológia egyik kapcsolódási pontját más gyártási eljárásokkal pedig fémnyomtatási partnerünk, a Renishaw képviseletében Bali Endre mutatta be.

Az előadásról:

Az additív gyártástechnológiák helye a különböző gyártási eljárások között és a gyártófolyamatok optimalizálása 3D nyomtatással

Előadó:
Szabó Péter, FreeDee Printing Solutions

Vendégelőadó:
Bali Endre. Renishaw
Dr. Bodnár Zsolt, Philament

Az előadás tematikája:

 • Gyártástechnológiai áttekintés
 • Az additív gyártástechnológiák erősségei, gyengeségei és lehetőségei
 • Különleges PLA alapanyagok a mérnöki gyakorlatban
 • Gyakorlati példák a technológia üzemi felhasználására
 • Hazai és nemzetközi példák folyamatoptimalizálásra, sablonok, gyártószerszámok és segédeszközök 3D nyomtatására
 • Hibrid gyártási megoldások: a vákuumöntészet és a 3D nyomtatás kapcsolata
 • Fémalkatrészek gyártása 3D nyomtatással
 • Kisszériás sorozatgyártási megoldások és megfelelő alkalmazási területeik

Az előadás online megtekinthető

A teljes prezentációt rögzítettük. Ha szeretné megtekinteni a felvételt a szakmai előadásról, kérjük, töltse ki a lenti űrlapot, és a felvétel linkjét a prezentációval együtt a megadott e-mail címre elküldjük. Amennyiben az űrlap kitöltése során esetleg hibát tapasztalna, keresse Szabó Diánát a [email protected] e-mail címen.

  Név*


  Email cím*


  Telefonszám*


  Cégnév*


  Pozíció*


  Alkalmazott gyártástechnológiák*  Kérjük, írja be a bal oldalon látható kódot a jobb oldali mezőbe!
  captcha