szabo_peter

Szabó Péter

építészmérnök, a 3D Akadémia vezetője

Már építészmérnöki tanulmányai során is vonzották a kortárs design és építészet formai kelléktárának legizgalmasabb alakzatai az organikus, algoritmusokkal generált formák. Ez az érdeklődés terelte a 3D nyomtatás megismerése felé. Első gépe egy MakerBot Replicator 2 volt, amit akkor szerzett be külföldről, amikor a legtöbb ember még nem is hallott az additív gyártástechnológiákról. Azóta lelkesedésének hála az eljárás és a parametrikus tervezés szakértőjévé művelte ki magát, és több, a 3D nyomtatásra épülő céget alapított (Gigamax3D, parametric art).
Jelenleg a FreeDee csapatát erősíti, a 3D Akadémiát vezeti, és itt tanít, mellette építi a parametric art márkát.

Dani_

Jósvai Dániel

gépészmérnök, a Bevezető 3D technológiák kurzus oktatója

Gyerekkorától kezdve érdekli a barkácsolás, építés és alkotás. Egyetemi tanulmányai alatt, a Gyártástechnológia Tanszéken kezdte foglalkoztatni az additív gyártás, így saját célra invesztált 3D berendezésre is. Játékok, filmes replikák (egyik fénykardja versenyen első helyet ért 🙂 ) modellezésével és nyomtatásával hobbiként foglalkozott, azonban ez kinőtte magát és végül szakdolgozatát egy FDM technológiával legyártott kísérleti sorozatról írta.

Jelenleg a FreeDee csapatát erősíti, 3D nyomtatás és szkennelés workshopon találkozhatsz vele.

 

botzheim-balint-oktato-3d-akademia

Botzheim Bálint

építészmérnök, a Blender 3D modellező tanfolyam oktatója

Botzheim Bálint építész, szakíró, kutató. Az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi kar építésztanára, a Magyar Építőművészet folyóirat főmunkatársa. 2023-ban csatlakozott az ÖKODOME 3D Nyomtatott Vályogházak tervezőcsapatához. Szakterülete a parametrikus építészet. Alkotói és oktatói tevékenysége mellett, termékeny publikációs tevékenységet tudhat magáénak.

kocs-peter-oktato-3d-akademia

Kőcs Péter

gépészmérnök, a Rhino 3D modellező tanfolyam oktatója