3D Akadémia | 3D nyomtatás iskolai csoportoknak
Délelőtti és délutáni interaktív 3D nyomtaatás workshopok iskolai csoportoknak.
iskolai csoport, szakkör, gyárlátogatás, 3d nyomtatás, iskolai program, 3d nyomtatók, 3d szkennelés, oktatás, csoportos program, kirándulás, óra
5483281
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5483281,page-child,parent-pageid-5483059,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

3D nyomtatásról iskolai csoportoknak

A 3D nyomtatásról gyerekek iskolai csoportjainak

A gyerekek az egyik leghálásabb közönség, nincs ez másképp a 3D nyomtatás workshopokon sem. Különösen élvezzük, amikor fiataloknak nyílik alkalmunk bemutatni a technológiát, mert mindig rengeteg jó, abszurd, megvalósítható, elrugaszkodott, praktikus és még sorolhatnánk milyen ötletük és kérdésük van.
Ennek megfelelően örömmel tartunk iskolai csoportok számára a kísérő pedagógusokkal egyeztett rugalmas időtartamban és tematikával egyedi csoportos foglalkozásokat. Ifjúsági workshopunk során testközelből ismerkedhetnek meg a gyerekek a 3D nyomtatóinkkal és azok működésével, bepillantást nyerhetnek a 3D modellezés alapjaiba és a tanultakon túl az első 3D nyomtatott tárgyukkal is gazdagodhatnak. A programot 3D szkennelés is szinesítheti, ahogy ennek az iskolai csoportnak a látogatásákor is történt.

A 3D eszközök legnagyobb hozadéka az általuk elérhető interdiszciplinaritásban mérhető. A 3D nyomtatás és szkennelés alkalmazása főképp a matematikai kompetenciákat, digitális kompetenciákat, programozás, természettudományos és technikai kompetenciákat képes fejleszteni. A 3D tervezés elsajátítása és a modellek kézbe vétele jelentősen hozzájárulhat a térlátás, irányok és anyagok kezelésének, a kreativitás, a művészeti készségek és a finommotoros koordináció fejlesztéséhez.

A 21. század iskolája és társadalma nem képzelhető el a technológiai legújabb trendjeinek integrációja nélkül. Ezek a technológiai változások nagyon gyorsan terjednek. Hiába kötnek minket össze digitális hálózatok, a technológiai, az oktatási és a munkaerőpiaci trendek is alátámasztják, hogy az eszközök, szerszámok, gépek készítése, a fizikai világ formálása is az életünk egyik alapvető pillére marad. A 3D tárgynyomtatás mind inkább a mindennapok része lesz hasonlóan ahhoz a folyamathoz, ahogy a digitális javak, a képek, szövegek, mozgóképek és zenék előállításának folyamata és internetes elosztása/sokszorozása radikálisan demokratizálódott az elmúlt évtizedekben.

Oktatási szempontból fontos, hogy már most rengeteg szakmában igénybe veszik a technológiát: megjelenik az egészségügyben, prototipusgyártásban, építészetben, alkatrészgyártásban, az autóipar, divat, marketing és a művészetek területén is. A mai iskolások zöme találkozni fog jövőbeli szakmája és hivatása során az additív gyártástechnológiákkal, ezért a 3D nyomtatás működésének ismerete olyan tudást jelent, amely a 21. század munkaadóinak különösen fontos lesz.

Szívesen hozna hozzánk szórakozva tanulni egy iskolai csoportot? Várjuk érdeklődését a szabad időpontokról és feltételekről a [email protected] e-mail címen!