Makerbot Educators Guidebook tantervek pedagógusoknak

 

Átfogó útmutató az iskolai 3D nyomtatás elkezdéséhez

A MakerBot pedagógusai által összeállított közel 200 oldalas könyv 3 nagyobb fejezetből áll:

Mindent a 3D nyomtatásról

Tanórai 3D nyomtatás projektek

Haladó technikák és utómunkálatok

 

 

Az első fejezetcsoport a 3D nyomtatás működését ismerteti, a MakerBot gépein keresztül bemutatja egy 3D nyomtató felépítését, üzemeltetését és a fő paramétereket, amit egy munkafolyamat elindítása előtt meg kell adnunk. A legpraktikusabb 3D modell forrásokat és tervező programokat is felsorakoztatják a szerzők azok erősségeivel és gyengeségeivel együtt.

 

A második fejezet összesen 9 darab interdiszciplináris tanórai projektet mutat be, amelyek a 3D modellezés és 3D nyomtatás digitális kompetenciáit fejlesztve a földrajz, ének-zene, matematika, fizika és kémia órák tananyagát dolgozzák fel, de van például Minecrafttal összekötött gyakorlat is köztük.

 

A könyv a 3D technológiákat már intenzíven alkalmazó tanárok által lett összeállítva, az ő tanácsaikkal tűzdelt, ezért valódi löketet ad ahhoz, hogy az olvasó pedagógusok már sokkal zökkenőmentesebben, kevesebb kísérletezéssel érhessenek el látványos eredményeket a diákokkal.

Vágjon bele az iskolai 3D nyomtatásba!

Töltse le a könyv 2 bemutatkozó tanórai projektjét!

FELHŐK TÍPUSAI

A Felhők típusai projekt egy földrajz órai tananyagot dolgoz fel, miközben a diákok 3D modellezési és 3D nyomtatási képességeit is fejleszti. A nedulók megtanulják, hogyan tervezzenek meg egy 3D modellt a saját papír skicceik alapján, majd hogyan nyomtassák ki azt, miközben megismerkednek a különböző légköri jelenségekkel is.

ARKHIMÉDÉSZI CSAVAR

Ebben a projektben a diákok megterveznek és/vagy átalakítanak egy Arkhimédészi csavart az Onshape programban, ezzel létrehoznak egy szerkezetet, amivel képesek anyagot felfelé mozgatni egy lentebbi szintről. A tanulók feladata az, hogy először megfigyeljenek és elemezzenek egy mintakánt kinyomtatott csavartervet, majd előálljanak egy jobb, hatékonyabb megoldással.

Töltse le a könyv 2 bemutatkozó tanórai projektjét!

A teljes könyvet a Makerbot 3D nyomtatóval felszerelt iskolák számára díjmentesen rendelkezésre áll.