Blog

MEGHÍVÓ: 3D nyomtatás szakmai nap a Szent László Katolikus Gimnázium 100. születésnapján

A kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda egyike az első hazai középiskoláknak, akik önerőből 3D nyomtatásba fektettek: a Szent László immár 2 éve használja oktatási céllal a technológiát. Az intézmény fennállásának 100. évfordulója alkalmából különböző eseményekkel ünnepelnek, köztük egy délutánt velünk közösen a 3D nyomtatás technológiájának szentelnek. November 29-ére külön előadásokkal készülünk a diákok, a tanárok és a környék vállalkozásai számára, amelyek során a technikai újítások, felhasználási gyakorlatok és a legnépszerűbb 3D nyomtatók is bemutatásra kerülnek.

 

A Szent László Katolikus Gimnáziumban többféle FDM 3D nyomtató (MakerBot Replicator Z18, Makerbot Replicator 2 és 5. generációs gép, kétfejes Replicator 2X), kézi 3D szkenner és 3Doodler 3D nyomtatótollak is szolgálják a diákok kreativitásának, problémamegoldásának és digitális kompetenciáinak fejlődését. Az iskola FDM gépein túl a FreeDee-nek köszönhetően más, az iparban elterjedt technológiák is bemutatásra kerülnek: egy nagyfelbontású Form 2 sztereolitográfiás 3D nyomtató is élőben fog dolgozni a helyszínen, valamint a Markforged innovatív, folyamatos szálerősítéssel dolgozó technológiáját is közelebbről megismerhetik a résztvevők.

 

A 3D nyomtatás szakmai nap programja:

Dátum: 2017. november 29. (szerda)

14:00 – 14:15 Megnyitó

14:15 -15:00 Nyomtass Te is 3D-ben! 3D nyomtatással egybekötött előadás diákoknak

14:15 -15:00 A 3D nyomtatás jelene és jövője, szerepe az iskolai oktatásban – előadás pedagógusoknak

15:00 – 15:15 Közös karácsonyfa-díszítés 3D nyomtatott díszekkel

15:15 -16:00 Bevezetés a nagyfelbontású SLA nyomtatás ipari alkalmazásaiba: Form 2 3D nyomtatással egybekötött bemutató

16:15 -17:00 Az alumínium szilárdsága a 3D nyomtatás egyszerűségével: Markforged kompozit nyomtatási technológia bemutatása

Helyszín:

Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda
Kisvárda, Flórián tér 3, 4600

Előadók:

Koperniczky Ferenc – ügyvezető, FreeDee Printing Solutions

Szabó Péter – CTO, FreeDee Printing Solutions

 

Vendégek:

Szeretettel várunk minden érdeklődő diákot, pedagógust és környékbeli vállalkozót. Vegyen részt Ön is az előadásokon, ismerje meg a gépeket, és kérdezzen tőlünk és az iskola 3D nyomtatás szakértő pedagógusaitól személyesen!

 

 

Kapcsolódó esettanulmányok:

 

Iskolai esettanumányok

Form 2 nagyfelbontású 3D nyomtató esettanulmányok

A Markforged folyamatos szálerősítést alkalmazó technológiája