3D Akadémia | 3D technológiai bevezető képzés
Átfogó 3D nyomtatás, 3D modellezés és 3D szkennelés bevezető képzés Magyarország 3D technológiákra specializálódott oktatási stúdiójában.
3D nyomtatás, 3D szkennelés, 3D modellezés, oktatás, workshop, képzés, bevezető képzés
5485234
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5485234,page-child,parent-pageid-5483059,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

3D nyomtatás tanfolyam

3D tervezés és 3D szkennelés modullal

Bevezető 3D technológiai képzés a 3D Akadémián

⇒ személyes, kiscsoportos oktatás

⇒ egynapos (9 óra, SZEMÉLYES) szervezésben

⇒ minden hónap utolsó hetén

A 3D Akadémia indulása óta a legnépszerűbb kurzusunk a 3 modulból felépülő 3D nyomtatás tanfolyam, amely átfogó képet nyújt a 3D nyomtatási és 3D szkennelési technológiákról, a 3D modellezési eljárásokról, a technológiák közötti kapcsolatokról és a felhasználási területeikről. Ezt a 3D technológiai bevezető képzést havonta hirdetjük meg egynapos, pénteki beosztásban.

A minden hónap utolsó péntekjére szervezett, egésznapos bevezető kurzus csak egyben látogatható és személyes részvételre van szükség a 3D Akadémia stúdiójában.

Szerezz átfogó tudást 3D nyomtatás, 3D tervezés és 3D szkennelés területén!

Gyere el a 3D nyomtatás tanfolyam mindhárom moduljára, hogy kedvezményes áron vehess részt rajtuk, és minden oldalról megismerd az additív gyártást és a hozzá kapcsolódó digitalizálást és tervezést!

3D nyomtatókkal és 3D szkennerekkel ma már szinte bármely szakterületen találkozhatsz: támaszkodnak rá a tervező, gépész- és folyamatmérnökök, építészek, fogtechnikusok, ékszerészek és díszletezők, művészek és bútorgyártók, grafikusok és karbantartók. Tehát szinte bármilyen területről jössz vagy bármely szakterületen szeretnél fejlődni, hasznos és gyakorlatias tudásra tehetsz szert nálunk, amellyel plusz értéket, fejlődést teremthetsz a munkahelyeden vagy megvalósíthatod saját hobbi és profi projektjeidet is.

 • 3D NYOMTATÁS

 • 3D MODELLEZÉS

 • 3D SZKENNELÉS

3D NYOMTATÁS workshop

Érdekel a 3D nyomtatás rövid története, a piac szereplői és az ismert módszerek? Tudni szeretnéd, mi a különbség a szubsztraktív és additív gyártástechnológiák között? Szeretnéd megismerni a technológia sajátosságainak megfelelő 3D modellezési elvárásokat? Piszkálja a fantáziád, hogy mit hozhatsz létre az elérhető árú, asztali 3D nyomtatókkal? Szeretnéd tudni, mi az az FDM, SLA, SLS, MJF, stb. technológia? Szeretnél képes lenni magad előkészíteni egy modellt a 3D nyomtatásra? Végigvinnéd a 3D nyomtatás folyamatát a tárgy kiválasztásától a tálcán való megvalósulásig? Hazavinnéd végre életed első 3D nyomtatását?

Miről lesz szó a képzésen?

 • Az elérhető 3D nyomtatási technológiák működése, jellemzői, előnyei és hátrányai
 • A különböző 3D nyomtatás technológiák alapanyagai, fő felhasználási területei
 • Gyakorlati példák és számtalan megvizsgálható 3D nyomat
 • 3D modellek nyomtathatóságának viszgálata és előkészítés 3D nyomtatásra

FFF szeletelő szoftver használata, fő beállítások

3D nyomtatás indítása FFF nyomtatón

Bővebben erről a modulról >

3D MODELLEZÉS workshop

A képzés résztvevői elsajátítják az alapvető 3D modellezési technikákat. A kurzus a 3D nyomtatásra való tervezésre is helyez hangsúlyt, hogy a nyomtatás előtt a lehető legkevesebb javítási és optimalizálási utómunkára legyen szükség. A Rhino 3D egy gyorsan elsajátítható, átlátható és logikus felépítésű 3D modellező szoftver, amelyben már egy 3 órás alkalom is nagyban segíti az elindulást akár a további autodidakta fejlődés felé. Akik pedig tanfolyam keretében fejlődnének tovább, a 24 órás Rhino képzésünkön is folytathatják a tanulást. A résztvevőknek saját számítógépüket kell használniuk, amelyre előzőleg már telepítették a szükséges programokat.

Miről lesz szó a képzésen?

 • Tematika kifejtése 1-2 pontban:
 • Különböző logikájú 3D modellező szoftverek áttekintése
 • Rhino 3D modellező szoftver kezelőfelülete, legfontosabb eszközök áttekintése
 • Közös tervezés a Rhino 3D szoftverben
Bővebben erről a modulról >

3D SZKENNELÉS workshop

Felszerelt stúdiónkban a résztvevők megismerkedhetnek különféle 3D szkennelési technológiákkal, azok működési elvével, előnyeivel és hátrányaival. Bemutatásra (és kipróbálásra) kerülnek kézi és telepített, strukturált fény és lézer 3D szkennerek is. A jelentkezők gyakorlati példákon keresztül kapnak betekintést abba, hogy mire használja az ipar és a magánemberek a bemutatott technológiákat. Egymást beszkennelve pedig azt is kipróbálhatjátok, hogyan kell használni az Artec Leo szupergyors, vezetéknélküli 3D szkennert, amivel azonnal nyomtatható modellek készíthetők. A saját 3D modelljét minden résztvevő elteheti mostani vagy akár későbbi nyomtatásra.

Miről lesz szó a képzésen?

 • 3D szkennelési technológiák áttekintése
 • A 3D szkennerek típusai
 • Fő felhasználási területek, gyakorlati példák
 • Gyakorlati 3D szkennelés kézi és telepített eszközökkel
Bővebben erről a modulról >

Helyszín

1134 Budapest, Angyalföldi út 5/b (Lion Irodaház) 1. emelet

A 3D nyomtatás tanfolyamokat a FreeDee irodájában kialakított oktatóteremben tartjuk. A személyes képzés során a FreeDee műhelye is bejárásra kerül, így a résztvevők nagyon sokféle 3D nyomtatóval és eljárással megismerkedhetnek, mint például:

 • Formlabs és DWS SLA 3D nyomtatók
 • Sinterit és Formlabs SLS nyomtatók
 • Ultimaker, Makerbot, BCN3D és Craftbot FFF nyomtatók
 • Markforged CFF nyomtatók
 • Artec 3D, GOM ZEISS #HandsOnMetrology és Shining 3D 3D szkennerek

Részvételi díjak

Egész napos workshop = nettó 40 250 Ft + áfa (bruttó 51 118 Ft)

Az egésznapos képzés csak egyben, teljes tanfolyamként látogatható.

A kiscsoportos tanfolyamok megtartása létszámhoz kötött. A  minimum létszám 6, a maximum pedig 12 fő.

Mire leszel képes a 3D nyomtatás tanfolyam elvégzése után?

 • Képes leszel a digitális tárgyalkotásra a 3D modell tervezéssel vagy 3D szkenneléssel való létrehozásától kezdve a 3D nyomtatásig
 • Ismerni fogod a 3D nyomtatási technológiák alapvető működését, előnyeit és hátrányait, így ki tudod majd választani a projektednek megfelelő nyomtatási eljárást
 • Tudni fogod, mik a nyomtathatóság szempontjai és hogyan ellenőrizheted / javíthatod a 3D modelljeid
 • Ismerni fogod a nyomtatás előkészítés lépéseit, a szeletelő szoftverek fő beállításait
 • Ismerni fogod a különböző logikájú 3D modellező szoftvereket és képes leszel a Rhino 3D szoftverben saját ötletek tervezésére
 • Lesz egy erős alaptudásod a Rhino 3D további autodidakta elsajátításához vagy a 24 órás Rhino 3D modellező tanfolyamunk elkezdéséhez, amelyből kedvezményt is biztosítunk Neked
 • Ismerni fogod a különböző működésű 3D szkenner technológiákat és azok előnyeit / hátrányait
 • Gyakorlatban megismerkedsz a 3D szkennelés lépéseivel kézi és telepített szkennerekkel
 • Lesz magadról egy saját 3D modelled, amit bármikor, akár 20 év múlva is kinyomtathatsz!

Időpontok és jelentkezés

Az alábbi naptárban böngészheded a meghirdetett képzéseink időpontjait. A bevezető 3D nyomtatás tanfolyamokat általában minden hónap utolsó hetén szervezzük és tartjuk meg. Amennyiben rugalmas vagy az időpontot illetően, az is elég, ha azt jelzed nekünk, hogy inkább esti vagy egynapos képzésen szeretnél részt venni és mi válaszunkban tájékoztatunk a következő elérhető időpontokról.

Jelentkezz 3D technológiai bevezető képzésünkre az űrlap kitöltésével!

Jelentkezni itt vagy a Beiratkozás menüpontban is tudsz a 3D nyomtatás tanfolyamra. Kérjük, add meg az elérhetőségeidet és, hogy mely modulokon és milyen beosztású tanfolyamon szeretnél részt venni! A kérdés mezőben a Neked megfelelő hónapo(ka)t is megjelölheted.

Hogy hívnak?*

Kérjük, add meg az e-mail címed...*

...és a telefonszámod!*

Így tudjuk megosztani veled a részleteket és tartani a kapcsolatot.
 

Melyik modulok érdekelnek?*

MindháromBevezető 3D nyomtatásBevezető 3D modellezésBevezető 3D szkennelés

 

Melyik időbeosztású tanfolyamra szeretnél jelentkezni?*

egynapos 1x9 óra (személyes, péntek, 9:00-18:30)

 

Mikor szeretnél jönni?*

március 1.március 29.április 26.

 

Kérdésed van? Oszd meg velünk!

 

captcha
 

Néhány pillanatkép korábbi 3D nyomtatás tanfolyamainkról