3D Akadémia | Magyar iskolák előtt is nyitva áll a General Electric Additív Oktatás Programja - 3D Akadémia
Alapszintű és haladó 3D nyomtatás, 3D modellezés és 3D szkennelés workshopok és tanfolyamok a 3D Akadémia több mint 20 db 3D nyomtatóval és 3D szkennerrel felszerelt stúdiójában Budapest szívében.
3f akadémia, 3d oktatás, képzés, workshop, 3D nyomtatás, 3D print, 3D printing, 3D szkennelés,3d modellezés, 3d tervezés
5484523
post-template-default,single,single-post,postid-5484523,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Blog

Magyar iskolák előtt is nyitva áll a General Electric Additív Oktatás Programja

A GE (General Electric) bejelentette, hogy világszerte iskolák jelentkezését várja Additív Oktatás Programjához (AEP). A következő öt évben a cég 10 millió dollárt fektet két oktatási programba, amelyek kifejezetten azt célozzák, hogy kineveljék az additív gyártás jövőbeli tehetségeit.

 

Akárcsak a személyi számítógépek esetében, a 3D nyomtatók gyártói és legnagyobb felhazsnálói is belátták, hogy az additív gyártástechnológiákat is gyorsabban fogadják el majd azzal, ha a fiatal generáció tagjai hozzáférhetnek a 3D nyomtatókhoz. Az additív tárgyalkotás új formai világot és megoldásokat tesz lehetővé, amely egy újfajta tervezői gondolkodást is igényel. Nem nehéz belátni, hogy ebben az újfajta gondolkodásban azok mutatják majd a legnagyobb tehetséget, akik korán megismerkednek a technológia lehetőségeivel. Ugyanis a mai tervezőmérnökök napi szinten, illetve oktatásukból fakadóan is kénytelenek alávetni a fantáziát vagy a funkciót a gyárthatóságnak. Az additív gyártás viszont egy olyan eszközt ad a jövő tervezői kezébe, amellyel a szerep és az ötlet kerülhet előtérbe.

 

  • A következő két évben keresztül 2 millió dollárral támogatják világszerte az asztali, FDM 3D nyomtatók általános és középiskolai használatát, amely során 2000 gépet szeretnének elhelyezni az intézményekben. A STEM (tudomány, technológia, mérnöki diszciplínák, matematika) iránt elkötelezett, 8-16 éveseket oktató intézmények elsőbbséget élveznek.
  • A következő öt éven keresztül pedig főiskolák és egyetemek fémnyomtató használatát támogatják világszerte 8 millió dollárral, összesen 50 db fémnyomtató telepítését tervezik ebből az összegből. Azok az intézmények élveznek elsőbbséget, amelyek a 3D nyomtatást, additív gyártást tantervükbe foglalják, illetve már folyamatban van náluk a technológiával kapcsoaltos kutatás és fejlesztés projekt.

 

Az első válogatáshoz február 28-ig kell jelentkezni. A regisztrációs felület egyelőre kéri amerikai állam megjelölését is, de rákérdeztünk a program felelősésénél és a lehetőség nyitott a magyar iskolák számára is. Amíg a regisztrációs felületet nem módosítják, addig egész egyszerűen az első államot, Alabamát kiválasztva lehet pályázni. Itt kell jelentkezni, a programokkal kapcsolatos információk pedig itt olvashatók.