Blog

Nyerjünk Form 2 nyomtatót egy izgalmas oktatási ötlettel!

*Sajnos kiderült, hogy csak amerikai állampolgárok pályázhatnak noha földrajzi megkötés nélkül.

A Formlabs vállalat, amely a világ legnépszerűbb asztali SLA 3D nyomtatóit gyártja, versenyt hirdetett. Pedagógusokhoz intézik a felhívást, hogy osszák meg, hogyan alkalmazzák a 3D nyomtatást a tanteremben. A nevezéshez egy óravázlatot és egy .stl fájlt kell elkészíteni és megosztani.

A kritériumok között szerepel, hogy az órának egyértelmű oktatási célja kell legyen és a tanultak valós, az iskolán kvüli élethelyzetben is alkalmazhatók legyenek.

 

A díj

Az első helyezett egy Form 2 SLA 3D nyomtatót nyer a gyártótól.

A Form 2 egy asztali, sztereolitografikus 3D nyomtató. Azaz a MakerBot vagy a CraftBot gépekkel ellentétben nem nyomtatószálat olvaszt meg, hanem műgyantát lézerfénnyel térhálósít. A fenntartása drágább, azonban sokkal roszletesebb, pontosabb nyomtatások készülnek vele, ráadásul olyan izgalmas alapanyagokból, mint például a fogászati alkalmazásra is hitelestett Dentál SG vagy az öntészeti, azaz salakanyagnélkül kiégethető műgyanta (digitális viasz). Szakiskoláknak és felsőoktatási intézményeknek javasoljuk a pályázaton való részvételt.

 

A határidő

November 30-ig várják a nevezéseket.

 

Hogyan lehet részt venni?

A Pinshape weboldalon lehet nevezni.

  1. Az angol nyelven megírt tantervet .PDF formátumban kell menteni.
  2. Regisztrálni kell a Pinshape-en.
  3. Fel kell tölteni a Pinshape-re az .stl-t a .pdf fájllal együtt.
  4. Miután feltöltöttük a tervünket, vissza kell térni erre a regisztrációs oldalra és a jobb oldalon található űrlap kitöltésével lehet nevezni.

 

 

A nyolctagú, hozzáértő zsűri mind a magán- mind a közszféra területén kiterjedt, oktatással kapcsolatos tapasztalattal bír. Döntésüket december 12-én emailben közlik majd.