3D Akadémia | 3D nyomtatás workshop
Bevezető 3D nyomtatás oktatások elméleti és gyakorlati 3D nyomtatás ismeretekkel a 3D Akadémia 11 db 3D nyomtatóval és 3D szkennerekkel felszerelt stúdiójában.
3d nyomtatás, oktatás, kurzus, workshop
5483528
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5483528,page-child,parent-pageid-5483059,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

3D nyomtatás alapok

Milyen témaköröket érintünk a bevezető 3D nyomtatás oktatáson?

 • Szót ejtünk egy kis 3D nyomtatás történelemről
 • Elmagyarázzuk a 3D nyomtatás működési elvét
 • Bemutatjuk a jelenleg létező 3D nyomtatási technológiákat (FDM, SLA, SLS, Binder jetting etc.) és alapanyagokat
 • 1000+1 féle valódi, nyomtatott tárgyat vizsgálhatsz meg
 • Rengeteg gyakorlati példával színesítve bemutatjuk a legelterjedtebb felhasználási területeket
 • Végigvesszük, hogyan ellenőrizheted egy 3D modell nyomtathatóságát és hogyan történik az előkészítése nyomtatásra
 • Együtt elindítunk egy 3D nyomtatást, mely eredménye majd a Tied lesz
 • A kurzus közben pedig nyugodtan kérdezz, hiszen nem lehet véletlen, hogy érdekel a technológia, szinte biztosan valamilyen megvalósításra váró ötlet bújkál benned 😉

Milyen szoftverekkel ismerkedhetsz meg a 3D nyomtatás workshopon?

Szeletelés a MakerBot Desktop szoftverével
A MakerBot Desktop 3D nyomtatás előkészítő programot a MakerBot weboldaláról lehet letölteni. Alapvetően a MakerBot gépekkel történő 3D nyomtatások előkészítéséhez való a szoftver, azonban más szeletelő programokban ugyanazokat a fogalmakat és beállításokat fogod megtalálni, mint a MakerBot Desktopban. Ennek értelmében a jövőben más nyomtatókhoz tartozó vagy független szeletelő programokkal is elboldogulsz majd.
A MakerBot Desktopban az a jó, hogy sokkal többről van itt szó, mint egy szimpla szeletelő szoftverről. A Thingiverse-zel való integrációjának köszönhetően a szoftver a slicingon (szeletelés) túl a 3D nyomtatandó modellek keresésére, rendszerezésére és megosztására is tökéletes. Ha szeretnél előre tájékozódni és már megfogalmazott kérdésekkel érkezni, kezd el a program felfedezését az útmutatónk segítségével.

3D nyomtatás előtt a modellek ellenőrzése netfabb Basic-kel
A >netfabb Basic egy remek eszköz arra, hogy 3D nyomtatás előtt ellenőrizzük a fájlt és megtisztítsuk az esetleges hibáktól, de arra is kiválóan alkalmas, hogy a nagyobb méretű modelleket a nyomtatási térfogatnak megfelelően daraboljuk. Nincs más teendőnk, mint az Automatic Repair gombra kattintani, így a program magától megkeresi és kijavítja a azokat hibákat, amelyek megakadályoznák a modell 3D nyomtatását. Tehát befoltozza a lyukakat, eltünteti a duplikációkat, tisztítja a topológiát és egy irányba rendezi a normál vektorokat.

netfabb basic

Tanáraink

Ki tartja az órát?
A leggyakrabban Szabó Péter, a Gigamax3D és a parametric art alapítója tartja a bevezető óráinkat, de Jósvai Dániellel vagy Kárpáti Bencével, a 3D nyomtatók fekete öves mestereivel is találkozhatsz az óráinkon. Olvass róluk bővebben a Tanáraink aloldalon.

Egy kép, de főleg egy 3D modell többet ér ezer szónál

Mire leszel képes mindössze 3 óra feszült koncentráció után?

 • Az első és legfontosabb, hogy képes leszel a modell kiválasztásától kezdve egyedül létrehozni egy tárgyat 3D nyomtatással
 • Érteni fogod a 3D nyomtatás alapvető működését
 • Ismerni fogod az elérhető 3D nyomtatási technológiákat és alapanyagokat
 • Tudni fogod, melyik technológiát mire érdemes használni, és melyik iparágban hogyan alkalmazzák őket
 • Tudni fogod, mi fán terem egy 3D modell és hogyan tudod ellenőrizni annak 3D nyomtathatóságát
 • Tudni fogod kezelni a MakerBot Desktop szeletelő szoftver, ami alapján más szeletelő szoftverekben is könnyen kiismered majd magad

Kapcsolódó bevezető 3D workshopok

3 workshop = átfogó tudás

Szeretnéd már ma elkezdeni a tanulást?
Ha nem bírsz magaddal, ízelítőként nézd meg az FDM technológiáról készített rövid, oktató “home” videónkat. Ha tetszik, amit látsz (és itt inkább a tartalomra gondolunk mint a filmesztétikai jellemzőkre), ne habozz. Gyere el hozzánk egy bevezető 3D nyomtatás oktatásra vagy mind a három alapozó kurzusunkra, kérdezz ki minket mindenről, amire kiváncsi vagy, és ismerkedj meg testközelből ezzel a forradalmi technológiával!
Várunk szeretettel.

Kattints ide a jelentkezéshez!