3D Akadémia | Újabb 10 iskola 3D nyomtatja a jövőt! - 3D Akadémia
Alapszintű és haladó 3D nyomtatás, 3D modellezés és 3D szkennelés workshopok és tanfolyamok a 3D Akadémia több mint 20 db 3D nyomtatóval és 3D szkennerrel felszerelt stúdiójában Budapest szívében.
3f akadémia, 3d oktatás, képzés, workshop, 3D nyomtatás, 3D print, 3D printing, 3D szkennelés,3d modellezés, 3d tervezés
5483741
post-template-default,single,single-post,postid-5483741,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Blog

Újabb 10 iskola 3D nyomtatja a jövőt!

Óriásit lép előre a 3DTech az Iskolákban projekt azzal, hogy az alapító FreeDee Printing Solutions-höz csatlakozik a 3D nyomtatás két másik fontos magyar szereplője, a CraftUnique és a Leopoly. A 3DTech az Iskolákban projekt június elsején újabb 10 magyarországi iskolát szerelt fel egy-egy 3D nyomtatóval.

 

A 3DTech az Iskolákban program és a most létrejött hármas összefogás célja, hogy 3 éven belül minden Magyarországi iskolában legyen 3D nyomtató, amely használata hatékonyan segíti a diákok fejlődését és az oktatás mindennapjainak részét képezi. A FreeDee Printing Solutions a kezdeményezés első lépéseként a ’MakerBot a tanteremben!’ pályázattal mérte fel a hazai iskolák érdeklődését a 3D technológia iránt. A kiírt pályázatra 413 iskola jelentkezett, amelyek közül tizenegy nyert MakerBot 3D nyomtatót. Ez az eredmény felülmúlta a csapat várakozásait, a sikeren felbuzdulva döntöttek úgy, hogy szeretnék kiterjeszteni a mozgalmat.

 

A CraftUnique és a Leopoly csatlakozásával egy időben a 3DTech az Iskolákban projekt újabb 10 magyarországi iskolát szerel fel egy-egy 3D nyomtatóval, így még több valós, hazai példa fogja alátámasztani a programban rejlő lehetőségeket.

 

A mai napon CraftBot PLUS 3D nyomtatóval gazdagodó iskolák:

  • a Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma
  • a solymári Fészek Waldorf Általános Iskola és Gimnázium és AMI
  • a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium
  • a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Modell Divatiskolája, Iparművészeti, Ruha- és Bőripari Szakközépiskolája és Szakiskolája
  • a budapesti Herman Ottó Általános Iskola és Tudásközpont
  • a Szekszárdi Szakképzési Centrum Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma (Tamási)
  • a sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium, és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola
  • a Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  • a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Szakképző Iskolája (Hajdúnánás)
  • és a tolnai Sztárai Mihály Gimnázium

 

DSC_0055

 

A nyerteseknek Csobolyó Tamás, a CraftUnique egyik alapítójának fia tartott gyakorlati képzést a CraftBot 3D nyomtatók használatáról.

DSC_0060

 

A FreeDee bemutatta, hogy az első kör nyertes pályázói április eleje óta mennyi nyomtatott szemléltető eszközzel szerelték fel saját intézményüket. Többen ismeretterjesztésbe kezdtek a környezetükben; szakmai napokon mutatták be az eszközt, más iskolákba is elvitték és egy kollégium virtuális múzeuma is elkezdett átlépni a megfogható valóságba. A műszaki szakiskolákban a diákok által tervezett alkatrészek öntöttek végre 3 dimenziós formát, de az olyan egyszerű modellezési lehetőségeknek köszönhetően, mint amilyen a Leopoly is, a többi intézményben is azonnal kerülhettek egyedi tervek nyomtatásra.

 

A kezdeményezésben a 3D nyomtatás legfontosabb magyar szereplői vesznek részt:
FreeDee Printing Solutions – a FreeDee 3D Akadémia, az egyetlen hazai, 3D nyomtatással foglalkozó képzési program alapítója
Leopoly – a világszerte használt 3D modellező szoftver magyar készítője
CraftUnique – a CraftBot 3D nyomtató és CraftWare szeletelő szoftver magyar fejlesztője és gyártója

 

„A 3DTech iskolai program maga képzi az oktatógárdát, nem tesz többlet terhet az oktatási rendszerre. Célunk hogy Magyarország 3 éven belül a világ vezető 3D technológiai iskolai programját valósíthassa meg.”, Simó György, a FreeDee Printing Solutions ügyvezetője.

 

„Az oktatásban, és egyáltalán, a következő generációk nevelésében szükség van a technológiai szemléletformálásra.”, Fazekas Csaba, a Craftunique ügyvetője.

 

A program egyedi lehetőséget teremt az iskolai 3D nyomtatás olyan átfogó bevezetésére és alkalmazására, amely jelentősen támogatja az oktatást és hozzájárul a tanulók fejlődéséhez” Kárpáti Zoltán, a Leopoly ügyvezetője.

 

IMG_2012

 

A 3D nyomtató legnagyobb hozadéka az általa elérhető interdiszciplinaritásban mérhető. Az összetett feladatoknak köszönhetően egy-egy tantárgy fejlesztési céljainak elérése közben más tantárgyakhoz kapcsolódó kompetenciák is fejlődnek. Ráadásul a 3D nyomtatás olyan gyakorlati képzést kínál kézzel fogható eredménnyel, amely a gyerekek érdeklődését azonnal felkelti.

 

DSC_0028

 

A 3DTech az Iskolákban program további szponzorokat keres az iskolák számára a program gyakorlati megvalósításához, az eszközök mind szélesebb körben elérhetővé tételéhez.

Vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel és csatlakozzon a 3DTech az Iskolákban programhoz! Segítse a következő generációk digitális ismereteinek fejlesztését!

 

A kezdeményezés mögött álló cégek szerint a 3DTech az Iskolában egy, akár központilag is könnyen elindítható program, amely az infrastruktúra kiépítésén túl magába foglalja a tanárok felkészítését, a szakmai támogatást, üzemeltetést és egy tudásmegosztásra épülő, online platformot is. A projekt 3 éven belül a világ vezető 3D technológiai iskolai programjává válhat!