3D Akadémia | Tábori 3D nyomtatás
Az egyik legizgalmasabb és legdinamikusabban fejlődő modern technológiával és tudományággal, a 3D nyomtatással ismerkedhetnek meg játékos formában a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban nyaraló gyermekek az idén nyáron.
iskola, 3d nyomtatás, tábor, erzsébet tábor, iskolai 3d nyomtatás, oktatás, nyári tábor
5483993
post-template-default,single,single-post,postid-5483993,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Blog

Nyomtassuk át a nyarat!

Az egyik legizgalmasabb és legdinamikusabban fejlődő modern technológiával és tudományággal, a 3D nyomtatással ismerkedhetnek meg játékos formában a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban nyaraló gyermekek, valamint a Hello World robotprogramozó táborok résztvevői az idén nyáron. Mindezt az egyre sikeresebb 3D Tech az Iskolákban-program keretében.

 

whitby

 

 

A 3D nyomtatás korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudományága. A nyomtatók ára fokozatosan csökken és az internetről egyre nagyobb számban letölthetők ingyenes 3D modellek, így a 3D nyomtatás hamarosan a mindennapok részévé válik. A mai iskolások zöme találkozni fog jövőbeli hivatása során 3D nyomtatókkal, ezért a technológia ismerete olyan tudást jelent, amely a jövő munkaadóinak különösen fontos lesz. A 3D Tech az Iskolákban program a nyári táborokba egy igazi 3D labort helyez ki, tervező szoftverekkel, nyomtatókkal, szkennerrel, érdekes nyomtatható anyagokkal.

 

A CraftUnique Kft., a FreeDee Kft. és a Leopoly Kft. a 3D nyomtatás hazai főszereplői, a 3D Tech az Iskolákban program alapítói. A program célja, hogy a hazai oktatásba is beépüljön a 3D nyomtatási technológia, a gyerekek megismerjék és megtanulják használni a technológia adta lehetőségeket. A kezdeményezéshez, amely már 21 iskolát szerelt fel 3D nyomtatóval, bárki csatlakozhat: a szervezők várják azon vállalatok, magánszemélyek, szülői csoportok jelentkezését, akik megajándékoznának egy újabb iskolát a 3D nyomtatás lehetőségeivel.

 

A 3D Tech az Iskolákban program az Erzsébet táborokban és a Robot tábor keretein belül szervezett bemutatókon keresztül is szeretné minél több tanulóval megismertetni a 3D nyomtatást. A program részeként a gyerekek megismerkedhetnek a nyomtatás alapjaival és a Craftbot 3D nyomtatókkal, a 3D nyomtatás iskolai alkalmazási területeivel, a legkülönbözőbb tantárgyakhoz kapcsolódó eddigi példákkal, és érdekes tárgyakkal. A bemutatókat a CraftUnique egyik alapítójának 14 éves fia, Csobolyó Tamás fogja tartani, aki a céggel együtt nőve sokrétű 3D tervezői gyakorlattal rendelkezik. Mindeközben a Hello World ropotprogramozó táborokban pedig a MakerBot professzionális 3D nyomtatói költöznek le és teszik még izgalmasabbá a tanulást és a szórakozást. A Digitális Témahét keretein belül a CraftUnique és a FreeDee 3D Akadémia is számos előadást tartott már.

fbad1

A 3D nyomtatásról felnőttek is tanulhatnak a 3D Akadémián

A Robot tábor diákjai számára a programot kiegészítik egy olyan programelemmel, mely során kifejezetten a robot-tervezéshez és megvalósításhoz kapcsolódó hasznos „trükköket”, eljárásokat mutatnak be, természetesen érdekes tárgyakkal „fűszerezve” a programot.