3D Akadémia | Binder jetting 3D nyomtatás
A 3D Akadémia a binder jetting 3D nyomtatási technológiát bemutató ismeretterjesztő videót készített.
oktatás, videó, 3d nyomtatási technológia, binder jetting
5483878
post-template-default,single,single-post,postid-5483878,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Blog

A Binder Jetting 3D nyomtatási technológia alapjai

A binder jetting 3D nyomtatás lényege, hogy a 3D nyomtató finom porrétegeket fektet le, s ezekre rajzolja meg festékkel kevert ragasztóanyaggal a nyomtatandó tárgy rétegeit. A rétegről rétegre e módon felépülő modell némi utómunkát igényel, de a végeredmény full color és így igen élethű lesz. Ezzel a 3D nyomtatási technológiával leggyakrabban az emberek mini, színes szobrai készülnek, de egyedi termékkoncepciók bemutatására is szívesen alkalmazzák.

Az emberek színes modelljének profi 3D szkennerekre van szükség. Ezek lehetnek kézi 3D szkennerek, amelyek előnye, hogy több részletet lehet velük rögzíteni, vagy úgynevezett photobooth-ok, ‘szkennelő fülkék’, ahol egyszerre több szkenner vagy fényképezőgép egy pillanat vagy néhány másodperc alatt készíti el a 3 dimenziós felvételt rólunk. Az elkészült tárgy porcelán törékenységű lesz, vízállóságot és UV védelmet pedig védőanyagok felhordásával adhatunk neki. Ezek segítségével örök emlék és egyedi dísztárgy tulajdonosai lehetünk.