3D Akadémia | A 3D Akadémia tanárai
A 3D Akadémia oktatóinak rövid bemutatása, szakmai tapasztalatai.
3d nyomtatás szakértő, 3d szakértő, 3d nyomtatás oktatás, oktató, tanár, 3d szaktudás, szaktudás, profi, szakmai tapasztalat
5483246
page-template-default,page,page-id-5483246,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive
szabo_peter
Dezso_Renata
Karpati_Bence

Szabó Péter

építészmérnök, a 3D Akadémia vezetője

Már építészmérnöki tanulmányai során is vonzották a kortárs design és építészet formai kelléktárának legizgalmasabb alakzatai az organikus, algoritmusokkal generált formák. Ez az érdeklődés terelte a 3D nyomtatás megismerése felé. Első gépe egy MakerBot Replicator 2 volt, amit akkor szerzett be külföldről, amikor a legtöbb ember még nem is hallott az additív gyártástechnológiákról. Azóta lelkesedésének hála az eljárás és a parametrikus tervezés szakértőjévé művelte ki magát, és több, a 3D nyomtatásra épülő céget alapított (Gigamax3D, parametric art).
Jelenleg a FreeDee csapatát erősíti, a 3D Akadémiát vezeti, és itt tanít, mellette építi a parametric art márkát.

Dezső Renáta

formatervező, 3D modellezés, nyomtatás és szkennelés szakértő, MOME doktorandusz

Dezső Renáta az egyetemi évek alatt ismerkedett először a 3D világával. 2003-ban diplomázott a Moholy Nagy Művészet Egyetem formatervező tanszékén. Pályáját Olaszországban kezdte, dolgozott Naval design tervezésben, mint 3D modellező, majd az animáció és látványtervezés területeit ismerte meg. Nagyon inspirálja a technológia és a művészet találkozása olyan területeken, mint a Video Mapping vagy a kortárs ékszertervezés. Fontos számára a kitartás, a kreativitás és a széleskörű technikai ismeretek elsajátítása, ezek segítették hozzá, hogy megismerkedjen a 3D nyomtatás technológiájával. Jelenleg a Freedee Printing Solutions keretein belül 3D modellezéssel, 3D nyomtatással és 3D szkenneléssel foglalkozik.
A 3D Akadémián főleg 3D modellezés és 3D szkennelés órákon találkozhattok vele.

Kárpáti Bence

3D nyomtatás és szkennelés szakértő, fogtechnikus és fotográfus

Tanulmányai során a kommunikáció, az alkotás öröme és a kreativitás vezérelte. Fogtechnikusként és többféle fotográfus végzettséggel a 3D technológiákban találta meg azt világot, amiben képes összekötni a különböző irányokból nyert szakmai tudását. A FreeDee Printing Solutions munkatársaként 2013 óta aktív felhasználója és követője e fejlődő irány modern eszközeinek.
A 3D nyomtatás és szkennelés lehetőségeit sokan még nem ismerik. Munkája során számos kiállítás és projekt tapasztalataival gazdagodott. Ezek közül az egyik legfontosabbnak tartja, hogy minden érdeklődő meglássa a perspektívát a 3D nyomtatás, szkennelés fajtái és a saját foglalkozása közötti kapcsolatban. Ha körülnéztek a Sketchfab profilunkon, a legtöbb 3D szkennelt modell az ő munkáját dicséri.
Főképp a 3D Akadémia 3D szkennelés oktatásain találkozhattok vele.