3D Akadémia | 3D hajó modellek
Legendás felfedezők hajóinak 3D modelljei a polcra vagy iskolai felhasználásra.
3d nyomtatás, történelmi, hajó modell, felfedező utak, felfedezők, hajó, gálya
5483888
post-template-default,single,single-post,postid-5483888,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Blog

Történelmi hajók 3D modelljei

A MakerBot egyik újabb izgalmas gyűjteménye a Thingiverse oldalon történelmi hajók 3D nyomtatható modelljeit sorakoztatja fel. Egyes modellekhez óratervek is tartoznak több korosztályra külön külön tematikával érintve a navigáció, a történelem, a művészetek és a matematika világát is.
Mi, az Akdaémián egyelőre csak a Drakkart nyomtattuk ki arany testtel, fehér vitorlával és ezüst talapzattal. A modell nagyon szépen és könnyen nyomtatható volt a labor MakerBot Replicator 3D nyomtatóin.

A következő tengeri legendák tölthetők le a Thingiverse-ről:

  • Hajó: Bao Chuan, Felfedező: Cseng Ho a 15. századi kínai földrajzi felfedezőutak vezetője
  • Hajó: Drakkar, Felfedező: Leif Erikkson izlandi viking felfedező
  • Hajó: Endeavour (magyarul Törekvés), Felfedező: James Cook a Brit Királyi Haditengerészet kapitánya. Az ő hajója lépte át először a déli sarkkört 1773-ban.
  • Hajó: Sao Cristovao, Felfedező: Bartolomeu Dias portugál hajós és felfedező. Elsőként kerülte meg Afrika legdélebbi csücskét, a Jóreménység-fokát.
  • Hajó: Trinidad, Felfedező: Ferdinand Magellan portugál felfedező, a Csendes-óceán névadója. Az ő vezetésével indult útjára 1519-ben az az expedíció, melynek tagjai végül elsőként hajózták körül a Földet, ám Magellán útközben, a bennszülöttekkel vívott harcban életét vesztette.