Blog

3D nyomtatás Zánkán az Erzsébet Táborban

Az Euronews hírcsatorna 2 nappal ezelőtt rögzítette a felvételt az Erzsébet Táborban, ahol a az elmúlt 3 hétben egy pár napon át Craftbot PLUS 3D nyomtatók segítségével bemutatásra került a 3D nyomtatás technológiája a résztvevő gyerekeknek. Ebben a balatoni gyerektáborban a legmodernebb technológiákat mutatják meg a gyerekeknek izgalmas formákban. A 3DTech az Iskolákban résztvevői a háromdimenziós nyomtatás világába vezetik be a táborozókat.
A felvételen Csobolyó Tamás is látható, aki a CraftUnique egyik tuljadonosának és fejlesztőjének a fia, így mondhatni beleszületett a technológiába, amivel már 4 éve foglalkozik. 3D szakértőként kurzusokat szokott tartani kortársai számára különböző iskolákban, de a 3D Akadémián a CraftBot PLUS 3D nyomtatókat nyert tanároknak is ő tartotta a gyakorlati képzést. Emellett 3D modellezni is tud és bérnyomtatást is vállal.
Az, hogy a gyerekeknek egy kortársuk beszél a technológiáról, természetesebbé teszi az ismeretek átvételét, és egyszerűbben megérthetik, mire jó és hogyan működik a 3D nyomtatás.

zanka2-csobolyo-tamas

– Hiszünk abban, hogyha a következő generációnak ezt megmutatjuk, akkor ezt alkalmazni fogják, amikor felnőnek, és ezáltal beépül a mindennapi életükbe, használják, és így a technológia elterjed, ami megkönnyiti az emberek mindennapi életét – mondta a CraftUnique ügyvezetője, Horváth Attila.