3D Akadémia | Kompozit 3D nyomtatás a gyakorlatban
Kompozit 3D nyomtatás a gyakorlatban címen szakmai bemutató a Markforged folyamatos szálerősítéssel dolgozó 3D nyomtatási technológiájáról.
Kompozit, 3D nyomtatás, markforged, mark two, kompozit nyomtatás, folyamatos szálerősítés, kompozit 3d nyomtatás működése
5484939
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5484939,page-child,parent-pageid-5483059,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Szakmai előadás:

Az alumínium szilárdsága a 3D nyomtatás egyszerűségével

 

Automotive Hungary, A pavilon, II. Galéria, 182. terem
2017. október 19., csütörtök, 15:00-16:00

Megmutatjuk, hogyan működik a kompozit 3D nyomtatás a gyakorlatban!

Jöjjön el a folyamatos szálerősítéssel dolgozó, forradalmi kompozit 3D nyomtatási technológiát bemutató szakmai előadásunkra, HA:

⊗  volt már, hogy felhasználás során eltörött a 3D nyomtatott alkatrésze

 

⊗  szüksége van nagy szilárdságú munkadarabok egyedi vagy kis sorozatú gyártására

 

⊗  sok idejébe és pénzébe kerülnek a hagyományosan gyártott alumíniumszerszámok

 

⊗  alkatrészből a legerősebb Önnek éppen megfelel!

Regisztráljon most!

Név*Email cím*Cégnév*Szilárdabb az alumíniumnál

A gyors és olcsó 3D nyomtatási technikák az elmúlt években sok területen kiszorították az időigényes és drága hagyományos gyártási eljárásokat. A nagy szilárdságú, egyedi és kis sorozatú ipari alkatrészek előállítása azonban egészen eddig bevehetetlen bástyának számított az elérhető árú 3D nyomtatók számára. Ezen a téren hoznak mostantól forradalmi változást a Markforged kompozit nyomtatók, amelyek az alumínium szilárdságát meghaladó, extrém statikai és dinamikai terheléseknek is ellenálló segédalkatrészek gyors és költséghatékony gyártására is képesek.

A Markforged egyedülálló újításának lényege a két nyomtatófej eltérő funkciójában rejlik: A nyomtató egyik extrudere a legerősebb FDM nyomtatási alapanyagnak számító Nylont (PA6) vagy speciális Onyxot (karbon nanocsövekkel kevert Nylont) nyomtat. A másik fej a műanyag rétegek közé folytonos karbon-, kevlár- vagy üvegszálat fektet. Az összefüggő szálerősítés pedig hihetetlenül magas szakító- és hajlítószilárdságot ad a munkadarabnak, miközben az önsúly rendkívül kicsi marad.

Alkalmazási területek

Az eljárásból adódóan a Markforged kompozit nyomtatók fő felhasználási területe nagy szilárdságú alkatrészek egyedi vagy kis sorozatú gyártása. A 3D nyomtatott, kompozit alkatrészek ugyanis olcsóbbak, erősebbek, könnyebbek és gyorsabban is előállíthatók, mint például alumíniumból forgácsolt megfelelőik.

⊗  robotika, gyártásautomatizáció

 

⊗  jigek, gyártósori segédalkatrészek

 

⊗  szerszámbetétek

 

⊗  nagyszilárdságú, precíz végtermékek

Szakmai előadás:

Az alumínium szilárdsága a 3D nyomtatás egyszerűségével

 

Automotive Hungary, A pavilon, II. Galéria, 182. terem
2017. október 19., csütörtök, 15:00-16:00

Szakmai előadásunk során személyesen megismerheti a műhelyünkben is üzemelő Mark Two Markforged modellt, a kompozit nyomtatás működését és előnyeit, valamint kezébe veheti és meg is próbálhatja eltörni a Mark Two-val nyomtatott, folyamatos szálerősítéssel felturbózott, brutálisan erős alkatrészeket!

Kiállítóként is ott leszünk az Automotive Hungary-n, ahol az A pavilon 210K standján fog dolgozni a Mark Two, az előadást pedig október 19-én, csütörtök délután tartjuk meg az érdeklődőknek.

Az előadás tartalma:

⊗  a kompozit 3D nyomtatás előnyei

 

⊗  mitől forradalmiak a Markforged megoldásai

 

⊗  a Markforged kompozit alapanyagok műszaki jellemzői

 

⊗  modell előkészítés kompozit 3D nyomtatásra – élő Eiger szoftverbemutató

 

⊗  felhasználási területek, esettanulmányok

o

REGISZTRÁCIÓ

Jöjjön el és tegye próbára a 3D nyomtatott kompozit alkatrészeket!

Név*Email cím*Cégnév*Köszönjük!

Ott találkozunk.