3D Akadémia | 3D technológiai oktatások országszerte
A 3D Akadémia egy napos 3D nyomtatás és szkennelés technológiai oktatásokat szervez Magyarország nagyobb városaiban.
kurzus, oktatás, gyorstalpaló, 3d nyomtatás, workshop, 3d szkennelés, 3d modellezés
5484575
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5484575,page-child,parent-pageid-5483059,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

FreeDee 3D Akadémia

tavaszi ROADSHOW 2017

Egy napos 3D technológiai képzések országszerte

Ismerje meg a 3D nyomtatási és 3D szkennelési technológiákat a 3D Akadémia tavaszi roadshow-ján!

Ezekben a városokban találkozhat velünk tavasszal:

 

  • 2017. április 05. BUDAPEST @ 3D Akadémia
  • 2017. április 10. SOPRON @ Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnázium
  • 2017. április 19. DEBRECEN @ Debreceni Egyetem
  • 2017. április 26. SZEGED @ SZSZC József Attila Általános Iskolája és Szakiskolája
  • 2017. április 27. PÉCS @ helyszín szervezés alatt

Az elmúlt másfél évben többszáz mérnök, designer, technikai szakember, egyetemista és cégvezető vett részt a 3D Akadémia budapesti bevezető tanfolyamain, amely során megismerték a 3D technológiák fejlődő világát és gyakorlati tapasztalatokat szereztek a legújabb eszközökkel. Ezzel párhuzamosan egyre több kérés érkezett hozzánk az ország minden tájáról, hogy a bevezető tanfolyamot sűrítsük be egyetlen napba azok kedvéért, akik más városból szeretnének részt venni az oktatáson.

 

Hallgattunk a kérésekre és nemhogy egy napba sűrítettük, de idén tavasszal el is visszük mind a négy égtáj felé a képzést! Bízunk benne, hogy Önnel is találkozunk az egyik közel eső helyszínen.

JELENTKEZZEN MOST >>

Az egésznapos tanfolyam díja: 39 900 Ft (32 035 Ft + Áfa)
Nappali tagozatos tanulóknak diákkedvezményt biztosítunk, számukra a tanfolyam díja 29 900 Ft (23 543 Ft + Áfa)

 

Csak a 3D nyomtatás modul érdekli? Délelőtti jegyár: 19 900 Ft (15 670 Ft + Áfa)

Mire számíthat az egy napot felölelő bevezető 3D képzésen?

 

A bevett, 3×3 órás bevezető 3D technológiai oktatásunkra alapoztunk a nap megtervezése során, azonban egy kicsit csavartunk rajta, hogy egy délelőtt 10:00-től este 18:00-ig tartó napba is beleférjen minden lényeges tudnivaló. A célunk az volt, hogy egy nagyon informatív és élvezetes, de mégse túl megterhelő napot töltsenek együtt a résztvevők.

 

A nap a 3D nyomtatási alapismeretek megszerzésével kezdődik. Bemutatjuk a technológia múltját, jelenét és jövőjét, valamint az elérhető additív gyártástechnológiákat és jellemző felhasználási területeiket nemcsak prezentáció formájában, hanem kézzel fogható tárgyak és természetesen egy 3D nyomtató segítségével. Ismertetjük a 3D nyomtatható alapanyagokat az elterjedt PLA-tól a kompozit megoldásokon át a fémek 3D nyomtatásáig. A különböző gépek működési elvét és a legfontosabb nyomtatási paramétereket is átvesszük, majd közösen előkészítünk 3D nyomtatásra egy modellt, amely a nap végére el is készül. A széleskörű alkalmazási példákon keresztül más gyártástechnológiák, például a fröccsöntés, forgácsolás, fémöntés, ​vákuumöntészet​ és az implantátumok területére is kitérőket teszünk.

 

A második részben a budapesti képzéssel szemben előre vesszük a 3D szkennelés szakterületét. Bemutatjuk a non-kontakt 3D szkennerek típusait, rögzítési elvét. Valós, gyakorlatias esettanulmányokon keresztül összevetjük őket pontosság és felhasználási lehetőségek szempontjából. Végül kipróbálunk egy asztali és egy kézi 3D szkennert is.

 

A szkennelt 3D modellek adják az alapot a napot záró kezdő 3D modellezés modulhoz. Egy ingyenes 3D modellező szoftverben megmutatjuk, hogyan végezhetők el alapvető módosítások a 3D meshmodellünkön, hogyan kombinálhatjuk azt más modellekkel és hogyan lehet kiszűrni olyan hibákat, amelyek megakadályozhatnák a 3D nyomtatás sikerességét.

A 3D technológiai nap menete

 

10:00 – 12:30 3D nyomtatás alapismeretek

12:30 – 13:15 Ebédszünet

13:15 – 15:45 3D szkennelés alapismeretek

15:45 – 16:00 Szünet

16:00 – 18:00 3D nyomtathatóság ellenőrzése, kezdő 3D modellezés Meshmixerben 

Mivel kell készülni a képzésre?

 

Először is ne gondolkodjon sokáig, hanem jelezze számunkra részvételi szándékát mielőbb! Természetesen csak akkor tudunk valóban minden helyszínre eljutni, ha előre látjuk, hogy elegendő számú résztvevőre számíthatunk.

 

Az alapképzésünk előzetes tudást a magabiztos számítógépkezelésen kívül nem igényel. A helyszínek között lesznek olyanok, ahol biztosítunk számítógépet, máshol saját laptopot kell hozni, melyre célszerű előzetesen telepíteni a kurzuson oktatott szoftvereket. A szoftverek (3D nyomtatás előkészítő, 3D szkennelő és 3D modellező program) telepítési linkjeit jelentkezés után elküldjük majd.

 

A roadshow állomásaira a BEIRATKOZÁS menüpontban tud jelentkezni vagy a 3dakadmia@freedee.hu email címen. A regisztráció után először egy automata üzenetet fog kapni. Utána lehet, hogy azonnal, de legfeljebb 2 munkanapon belül elküldjük a helyszínről a tudnivalókat, az oktatásra kerülő szoftverek telepítési linkjét és, hogy kell-e készülni laptoppal vagy sem.

 

A helyek lefoglalása a kurzus díjának átutalással történő befizetési sorrendjében történik, melyhez szintén minden adatot emailben küldünk meg. A helyszínen szeretnénk elkerülni a készpénzzel való bajlódást, illetve fontos számunkra, hogy mielőtt útnak indulunk tudjuk, hogy biztosan számíthatunk Önre!

Például kik szoktak részt venni a képzéseinken?

Gépészmérnökök

Gépészmérnökök

Divattervezők

Divattervezők

Kommunikációs szakemberek

Kommunikációs szakemberek

Építészmérnökök

Építészmérnökök

Öntészeti szakemberek

Öntészeti szakemberek

Fogtechnikusok

Fogtechnikusok

Bútortervezők

Bútortervezők

Művészek

Művészek

Hobbi-alkotók

Hobbi-alkotók

Ékszerészek

Ékszerészek

Informatikusok

Informatikusok

Termékfejlesztők

Termékfejlesztők

Tehát színes, szakmai társaságra számíthat!

Milyen előnyei vannak a tréning elvégzésének?

 

A kurzus végeztével át fogja látni a létező 3D nyomtatási és 3D szkennelési technológiákat, melyek közül a teljesítendő feladattól függően tud majd a saját, megszerzett tudására alapozva választani.

 

Ismerni fogja a különböző típusú 3D nyomtatók és 3D szkennerek erősségeit és korlátait, valamint, hogy melyik iparágban hogyan alkalmazzák már sikerrel őket.

 

Képes lesz 3D nyomtathatóság szempontjából megvizsgálni, ellenőrizni, orientálni egy tárgyat és előkészíteni azt additív gyártásra.

 

Ha még nem tette, akkor most megteszi az első lépést a 3D modellezővé válás útján és képes lesz létrehozni egyedi tárgyakat, ötleteket.

 

Végül pedig, ha egyszer a munkahelyén beszerzésre kerül egy 3D nyomtató, az Ön tanácsát biztos ki fogják kérni a választásnál és nagy eséllyel Ön fogja magabiztosan megismertetni a munkatársait a technológiával.

3d nyomtatott emelő

FOGLALJA LE A HELYÉT MOST!

Az egésznapos tanfolyam díja: 39 900 Ft (32 035 Ft + Áfa)
Nappali tagozatos tanulóknak diákkedvezményt biztosítunk, számukra a tanfolyam díja 29 900 Ft (23 543 Ft + Áfa)

Csak a 3D nyomtatás modul érdekli? Délelőtti jegyár: 19 900 Ft (15 670 Ft + Áfa)

JELENTKEZZEN MOST >>