3D Akadémia | 3D nyomtatás a tanteremben
Felhasználási példák a tanteremben és ötletek a 3D nyomtatás területéről kifejezetten tanároknak szóló óráinkon.
tanterem, tanár, iskola, oktatási intézmény, 3d nyomtatás, 3d nyomtató
5483261
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5483261,page-child,parent-pageid-5483059,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

3D nyomtatási alapok és felhasználási példák kifejezetten tanároknak

Gyakorlati, tantermi példák és ötletek a 3D nyomtatás területéről kifejezetten tanároknak szóló óráinkon

Úgy gondoljuk, hogy a következő 10-15 év során alapjaiban alakul át az oktatás. Különféle technológiák hatására egyre interaktívabb és praktikusabb lesz. Intelligensebb és szórakoztatóbb tanulási módokra nyílik lehetőség. Egyértelmű, hogy egy technológia vezérelte jövő előtt állunk, amelyben a 3D nyomtatás is meghatározó szerepet fog játszani. Partnereink között már most több általános iskola, középiskola, egyetem, innovatív tanuló, sőt speciális oktatási intézmény is szerepel, akik igénybe veszik az additív gyártás lehetőségét.
Gyakran tapasztaljuk azonban, hogy a technológia korai adaptálásának egyelőre az idegensége, a gyakorlati példák ismeretlensége áll az útjába. Ezeket a kifejezetten nevelőknek, tanároknak szánt alkalmakat ennek szellemében hirdettük meg. Szeretnénk, ha a gyakorlati oktatás minél gyorsabban terjedne kis hazánkban, és szeretnénk megadni az érdeklődő tanároknak azt az önbizalmat és ötletpalettát, ami segítségével színesíthetik a tantárgyaikat, kézzel foghatóbbá tehetnek nehezen átadható elméleteket és felkészíthetik a gyerekeket egy technológia vezérelt jövőre. 2016 első felében összesen több mint 70 oktatási intézmény 100-nál is több pedagógusa ismerkedett meg a 3D technológiákkal az Akadémián.

Szerencsére mi már egészen sok oktatási tapasztalattal rendelkezünk első és másodkézből is, és sok oktatási intézménnyel tartjuk a kapcsolatot, ahol már építenek a 3D nyomtatásra is tantervük kialakítása során. Együtt dolgozunk a MakerBottal, akik élen járnak olyan kifejezetten oktatási intézményeknek szánt oktatási megoldások kialakításában, amelyek a legkisebb általános iskoláktól az egyetemi tudásközpontokig ki tudnak szolgálni egy-egy kreatív diáksereget. A workshop során bemutatjuk a technológia alapjait is, a fókusz azonban az elérhető oktatási forrásokra, 3D modellekre és tanórai projektekre kerül, felsorakoztatjuk a legegyszerűbb modellező programokat és az elérhető árú technológiai megoldásokat. Példákat hozunk többek között a biológia, művészetek, fizika és matematika területéről.
Azoknak a tanároknak és oktatási intézményvezetőknek javasoljuk a workshopot, akik nyitottak a technológiai újításokra és motoszkál a fejükben a kérdés, hogy pontosan hogyan hasznosíthatnák a saját óráikon a 3D nyomtatás egyre könnyebben és olcsóbban elérhető technológiáját.

Tanfolyam időpontja: Jelenleg külön tanári workshop nincs meghirdetve, azonban az általános bevezető képzéseinkre kedvezményes áron várjuk az érdeklődő pedagógusokat!
A tanfolyam ára oktatási intézményeknek kedvezményesen:
1 workshop = 18 900 Ft helyett 15 000 Ft
1 + 1 workshop = 31 900 Ft helyett 25 500 Ft
1 + 1 + 1 workshop = 39 900 Ft helyett 32 000 Ft
(Ezenfelül egy intézményből a második jelentkező 50% kedvezménnyel vehet részt az órán)
Jelentkezés: A jelentkezéseket a 3dakademia@freedee.hu e-mail címen vagy a Beiratkozás oldalon várjuk.